mm_Toimija_RGB

MUSEONMÄELLÄ AIKAMATKOJA ALAKOULULAISILLE

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo ja Pohjanmaan museo ovat organisoineet kolmivuotisen hankkeen alueen paikallismuseoille. Sen tavoitteena on innostaa kaikenikäisiä, erityisesti lapsia ja nuoria, käymään paikallismuseoissa ja osallistumaan museotoimintaan. Paikallismuseoita kannustetaan kehittämään omaa toimintaansa kohti toiminnallista, avointa ja muuttuvaa museota sekä verkostoitumaan.

Kurikka-Seura ja Jalasjärvi-Seura järjestävät omissa museoissaan alakoululaisille suunnatun aikamatkan 1910-luvulle. Sitä varten kotiseutuyhdistykset ovat saaneet apurahan Kulttuurirahaston Muuttuva museo -teemahausta. Jalasjärvellä koululaisia kutsutaan museoon 21. ja 22.8., Kurikassa 26.-28.8. Museonmäelle odotetaan noin 250 oppilasta. Koululaisten aikamatkojen lisäksi molemmissa museoissa järjestetään yleisölle avoimet tapahtumat, Jalasjärvellä la 23.8. ja Kurikassa la 30.8.

Tapahtumat järjestetään talkoovoimin. Aikamatkaan sisältyy työnäytöksiä, joissa esitellään sekä miesten että naisten töitä. Lisäksi leikitään perinneleikkejä ja rakennetaan käpylehmiä ja -lampaita.