Kaisu Turtiainen  pitää esitelmän isänsä jääkärieversti Frans Ilomäen lähdöstä jääkäriksi ja uran alkuvaiheista Kurikan kotiseututalossa (Museotie 19) torstaina 5.9.2013 kello 18 alkaen.

Tilaisuuden yhteydessä on ilmainen kahvitarjoilu. Kurikan Pelimannien ryhmä esiintyy solistinaan Pekka Vuorinen.

Frans Ilomäki (1891–1958) syntyi Kurikassa puuseppä, maanviljelijä Herman Ilomäen ja Kaisa Ilomäen perheeseen. Frans Ilomäen sotilasura alkoi Saksassa Jääkäripataljoona 27:ssä vuonna 1915. Suomen sisällissodassa hän toimi joukkueen- ja komppanianjohtajana.

Sotien välillä Frans Ilomäki toimi päällikkötehtävissä suojeluskuntajärjestössä. Talvisodassa hän johti ryhmä Ilomäkeä, ja jatkosotaan hän osallistui rykmentinkomentajana. Erottuaan armeijan palvelusta Frans Ilomäki toimi valtion verotarkastajana 1947–51.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kurikka-Seura, Kurikan reserviläisjärjestöt ja Kurikan kulttuuritoimi.