Lauantaina Kalevalan päivänä 28.2.2009 Kurikan kotiseututalossa tarjoiltiin alkuruokana jurvanvelliä, pääruokana paistettuja silakoita perunoiden ja valkokastikkeen kera,  lisukkeina porkkanaraastetta ja herkkukurkkuja, juomina maitoa, vettä, kotikaljaa ja mehua, sekä tummaa ja vaalea leipää. Jälkiruokana tarjosimme kahvia piimäkakun kanssa.

Kotiseututalon näyttelyt ja museokauppa olivat avoinna. Kotiin viemiseksi emännät olivat valmistaneet yli 800 karjalanpiirakkaa, kurikkalaista perunakropsua ja maitokropsua. Tällä kertaa tavaraa riitti kaikille halukkaille. Jurvanvelliä olisi haluttu kotiinviemisiksikin, mutta siihen emme olleet riittävästi varautuneet.

Lämpimät kiitokset kaikille Kalevalanpäivän vieraillemme!
Kurikka-seuran johtokunta ja emännät