Kaikki

Tervetuloa Kurikka-Seuran 80-vuotisjuhlaan su 11.10.2015

kurikka-seura-kutsu80v

(Klikkaa kutsu suuremmaksi!)

Kurikka-Seura toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi 80-vuotisjuhliinsa sunnuntaina 11.10.2015 klo 12.00 alkaen Kurikan Yhteiskoulun auditoriossa (Keskuspuistikko 23, Kurikka). Tapahtuma alkaa tervehdysten vastaanotolla ja kakkukahvilla. Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot viimeistään perjantaina 9.10. puh. 040-5653682 tai e-mail: kurikka.seura@gmail.com.

Kurikka-Seuran, silloisen Kurikan Pitäjänmuseoyhdistyksen, perustamiskokous pidettiin 11.10.1935 nyt jo puretussa Nuorisoseuran talossa Kurikassa. Kokouksen järjestäjänä ja kokoonkutsujana toimi Kurikan seurakunnan kirkkoherran poika, kappalainen Sakari Söderman, myöhemmin Sarparanta, joka oli myös samana kesänä pidettyjen Kurikan Maatalousnäyttelyn vanhaa Kurikkaa esittelevän näyttelyosaston toimikunnan puheenjohtaja. Toimikunta oli kerännyt komean esinekokoelman ja esineiden lahjoittajat eivät olleet halunneet esineitä palautettavan, vaan olivat toivoneet, että myös Kurikkaan perustettaisiin museo Ilmajoen ja Kauhajoen esimerkkejä noudattaen. Sakari Sarparanta oli jo koonnut hautausmaalle talvihautaan kirkkomuseo-osastoa ja uusikin museotyö lähti rivakasti käyntiin. Samaan aikaan Latva-Kurikan paapantupa oli jäänyt asukkaiden kuoltua käyttämättömäksi. Nuori isäntäpolvi rakensi uuden päärakennuksen eikä vanhalle tuvalle ollut enää käyttöä. Seuraavana vuonna Kurikan yksityiskauppiaat ostivat talon kauppias Antti Orhasen johdolla. He järjestivät keräyksen ja tekivät lahjoituksen uudelle Pitäjämuseoyhdistykselle. Kappalainen pani uuden johtokuntansa kanssa toimeksi ja niin he saivat Kurikan seurakunnalta pitkällä vuokrasopimuksella tonttialueen rovastipappilan maalta, jonne museorakennus siirrettiin. Rakennustoiminta lähti napakasti käyntiin ja jo vuonna 1938 uusittu museotalo seisoi ryhdikkäänä rovastipappilan maalla, Pölhölänmäellä, naapurinaan kanttorila ja pappilan torppareita. Näin Kurikka-Seura sai alkunsa 80 vuotta sitten ja toimii vireästi edelleen!