Suuren suosion saanut Äidit katsovat tyttäriään -näytelmä palasi Museonmäen kesäteatteriin elokuussa 2013. Näytelmää esitettiin seuraavasti:

• pe 2.8. klo 19
  • la 3.8. klo 13 ja 19
  • su 4.8. klo 13
  • pe 9.8. klo 19 ja
  • la 10.8. klo 13.

Näytelmän peruslipun hinta 14 euroa. Eläkeläisiltä, opiskelijoilta, koululaisilta ja työttömiltä sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöiltä pääsylipun hinta 11 euroa, ja alle kouluikäiset pääsivät ilmaiseksi. Ilkan ja Pohjalaisen seitsenpäiväiset kestotilaajat pääsivät etukupongilla kaksi yhden hinnalla. Lipun hinta sisälsi käsiohjelman. Väliajalla oli mahdollisuus nauttia muurinpohjanplättyjä kahvin ja mehun kera. (3€)

Äidit katsovat tyttäriään on Etelä-Pohjanmaalle sijoittuva kuvaus kotirintaman – eritoten lottien – ponnisteluista viime sotien aikana. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet opiskelija Jenni Laurila ja tradenomi Ari Loukasmäki. Nuoret toimivat myös näytelmän ohjaajina apulaisohjaaja Leena Tuurin kanssa.

Näytelmää taustoittava näyttely Isänmaan puolesta – kurikkalaiset tuli- ja kotirintamilla 1939–45 oli avoinna yleisölle Museonmäen kappalaispappilan aitassa esitysten yhteydessä. Näyttelyn on koonnut fil. maist. Atte Honkaniemi. Aitan toisessa puorissa oli avoinna valokuvanäyttely Tuntemattomat – Yrjö Äijälä-Panttilan ja Urho Virtasen tunnistamattomia valokuvia.

Äidit katsovat tyttäriään -näytelmä keräsi mukavasti väkeä ensimmäisenä viikonloppunaan. Tunteikas näytelmä niin nauratti kuin itketti yleisöä.

Viikonlopun kahteen viimeiseen esitykseen saapui vielä niin uusia katsojia kuin tuttujakin näkemään ja kokemaan kotirintaman elämää sotarintaman ulkopuolella.

Katetussa katsomossamme oli helppo seurata esitystä säässä kuin säässä!