Kategoriat
Vuosi 2015

Vierailu siirtolaisuusinstituutin Pohjanmaan aluekeskukseen

http://www.kurikka-seura.fi/wp-content/uploads/2015/03/pienennettysivuille-1024×748.jpg

Kurikka-Seuran johtokunta kutsuttiin vierailulle siirtolaisuusinstituutin Pohjanmaan aluekeskukseen Seinäjoelle. Vierailu toteutettiin 18.2.2015. Siirtolaisuusinstituuttia ja sen toimintaa johtokunnalle esitteli aluepäällikkö, dosentti Markku Mattila.

pienennettysivuille

Johtokunta tutustui vierailullaan taiteilija Nikolai Pakin näyttelyyn Inkerin kylän historia (1600-1950) taiteilijan näkökulmasta, (13.1.-31.5.2015).

 

Toiminnan kohdealue on historiallinen ja kulttuurinen Pohjanmaa. Instituutti dokumentoi ja tutkii pohjalaisia muuttoliikkeitä, niihin liittyviä menneen ja tulevan ajan kysymyksiä ja selvittää muuttoliikkeiden mahdollisia tulevia kehityslinjoja ja pulmakohtia.

Aluekeskusta johtaa aluepäällikkö, jonka lisäksi aluekeskuksessa työskentelee toimistohenkilökuntaa, tarpeen mukaan projektitutkijoita sekä muuta tilapäistä henkilökuntaa. Aluekeskuksen perusvoimavarat tulevat Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (rahoitus) ja Seinäjoen kaupungilta (toimitilat). Yhteistyökumppaneita ovat toimialueen muut muuttoliikkeistä kiinnostuneet organisaatiot.

railimarkettapienennetty

Kuvat: Anelma Laurila